Štýlová dizajnová klasika v nových, praktických vonkajších verziách - pozrite si vonkajšiu závesnú a stojaciu lampu Satellite od spoločnosti GUBI tu!

16. augusts 2023
Štýlová dizajnová klasika v nových, praktických vonkajších verziách - pozrite si vonkajšiu závesnú a stojaciu lampu Satellite od spoločnosti GUBI tu!
Odkedy séria Satellite uzrela svetlo sveta v roku 1953, je táto špeciálna lampa známa a obľúbená vo svete dizajnu. Za týmto nádherným výtvorom stojí francúzsko-maďarský dizajnér Mathieu Matégot, ktorý vynašiel úplne novú výrobnú techniku, vďaka ktorej lampa získala charakteristické rigitulové tienidlo, ktoré zdobí všetky lampy radu Satellite. Technika rigitulle je charakteristická perforovaným vzorom a štruktúrou tenkou ako papier, ktorá umožňuje ohýbanie kovu do umeleckých tvarov, čím získava nadýchaný vzhľad pripomínajúci tyl. Jemne vyzerajúci, ale pevný rigitulle v kombinácii s charakteristickým podlhovastým a oblým tvarom preto vytvára dojem, že lampa Satellite sa vznáša vo vesmíre ako vzducholoď. Dizajn dopĺňa asymetrické trojuholníkové vonkajšie tienidlo, ktoré na lampe sedí ako klobúk, takže celkovým výsledkom je sochársky a tvarovo orientovaná dizajnová lampa s vysokou estetickou hodnotou.

Pozrite si celú sériu Satellite tu

Vďaka novým prírastkom do radu Satellite si krásny dizajn môžete vychutnať aj vo vonkajších priestoroch. Všetky svietidlá, medzi ktoré patria podlahové a závesné svietidlá v niekoľkých veľkostiach a farebných variantoch, majú stupeň krytia IP65, ktorý ich chráni pred účinkami vetra a počasia. Vďaka tomu sú ideálne na montáž na zastrešenú terasu alebo balkón, aby ste si ich mohli vychutnať počas dlhých letných večerov.

Svietidlá sú ideálne aj na vonkajšie použitie, pretože úhľadný vzor otvorov v tienidle z rigitulle umožňuje svetlu zo svetelného zdroja vo vnútri preniknúť v jemnej žiari po celom obvode svietidla. Zároveň svetlo tieni, takže neoslňuje, ale jemne a príjemne žiari do okolia. S lampou Satellite získate to najlepšie z oboch svetov - priame osvetlenie v neoslňujúcej žiari.

Všetky vonkajšie svietidlá z radu Satellite nájdete tu