FLOS STORIES: Everday Bilboquet

13. novembris 2023
FLOS STORIES: Everday Bilboquet
Philippe Malouin charakterizuje Bilboquet ako lampu pre mileniálov a generáciu Z: flexibilné riešenie osvetlenia, ktoré sa prispôsobuje mnohostrannému prístupu k domácnosti, ktorý definuje dnešné a budúce generácie.

"Bilboquet je nastaviteľná stolová lampa, ktorá vyzerá jednoducho, ale je plná osobnosti, hravo a presne usmerňuje svetlo do všetkých smerov. Inšpirovaný magnetickými guľovými kĺbmi ponúka Bilboquet mobilitu pre širokú škálu rôznych funkcií. Či už sa používa ako pracovné svetlo na pracovnom stole, na zabezpečenie jemnej žiary pri stene alebo na osvetlenie dobrej knihy, svieti tam, kde je to potrebné," hovorí Philippe Malouin.

Harmónia tvarov, materiálov a farieb



Malouinova filozofia dizajnu sa točí okolo vytvárania emocionálneho spojenia, zdôrazňovania formálnej čistoty a pestovania výraznej vizuálnej identity. Je dizajnérom, ktorý sa dôsledne usiluje o jednoduchosť výroby, montáže a estetiky, pričom uprednostňuje trvanlivosť ako základný prvok dizajnu.

Šalvia, paradajky a ľan



Hravý aspekt Bilboquet výrazne ovplyvnil výber trojfarebnej palety, v ktorej je lampa vyrobená. Šalvia, paradajka a ľan definujú nielen telo lampy, ale aj kábel a zástrčku, čím vzniká ucelená monochromatická estetika.

Bilboquet je starostlivo navrhnutý tak, aby sa dal prispôsobiť širokej škále požiadaviek. Okrem nastaviteľného valca môže kábel zostať viditeľný alebo môže byť skrytý vo vyhradenom puzdre pod podstavcom. Dvojmetrový kábel uľahčuje premiestňovanie svetla po domácnosti. Okrem toho je možné žiarovku časom vymeniť a modernizovať, čím sa zabezpečí predĺžená životnosť svietidla. Lampa Bilboquet je navrhnutá s ohľadom na dlhú životnosť a jej hlavné komponenty sa dajú úplne rozobrať, čo uľahčuje opravu, výmenu alebo ekologickú likvidáciu jednotlivých častí. Hlava aj telo sú vyrobené z udržateľného polykarbonátu, ktorý je vedľajším produktom výroby papiera, namiesto materiálov na báze ropy.

Pozrite si lampy tu!