Farby a škandinávsky dizajn sa spájajú v novej švédskej dizajnérskej značke Swedish Ninja

8. jūnijs 2024
Farby a škandinávsky dizajn sa spájajú v novej švédskej dizajnérskej značke Swedish Ninja
Vďaka svojmu večne vynaliezavému prístupu k škandinávskemu interiérovému dizajnu a zjavnej záľube v jasných a výrazných farbách, ktoré sa v modernom dizajne vyskytujú len zriedka, sa Švédsky Ninja presadil na scéne škandinávskeho dizajnu. Príbeh sa začal v roku 2010, keď švédska dizajnérka Maria Gustavsson ešte pracovala ako nezávislá dizajnérka nábytku a interiérových predmetov pre iné spoločnosti. V roku 2016 začala spoločnosť uvádzať na trh vlastné výrobky. Dnes je spoločnosť Swedish Ninja distribuovaná do zvyšku Európy, Austrálie a USA, ako aj do širokej škály medzinárodných internetových obchodov.

Jadrom všetkých návrhov Swedish Ninja je originalita, autenticita a ctenie miestneho dizajnérskeho remesla. Značka sa tiež snaží znížiť svoju uhlíkovú stopu, čo sa odráža v používaní kvalitných materiálov, ktoré predlžujú životnosť všetkých jej návrhov, a v miestnej výrobe v Smålande vo Švédsku - oblasti známej svojou zručnou výrobou skríň a domovom Pippi Dlhej pančuchy aj zakladateľky spoločnosti Swedish Ninja, Marie Gustavssonovej. Inšpirovaná slávnou detskou knižnou postavičkou Astrid Lindgrenovej, ktorá je stelesnením nezávislej a vynaliezavej ženy, založila Maria Gustavssonová vlastnú dizajnérsku spoločnosť, ktorej je dodnes generálnou riaditeľkou a jedinou majiteľkou.

Charakteristickým znakom spoločnosti Swedish Ninja je úspešné spojenie jednoduchosti a prísnosti, ktoré charakterizujú škandinávsky dizajn, s Gustavssonovou radosťou z farieb, ktorá vyžaruje z každého výrobku navrhnutého spoločnosťou Swedish Ninja. Všetky ich výtvory sa navyše dodávajú v širokej škále farieb, takže pri objednávaní výrobku od švédskej dizajnérskej spoločnosti nemusíte robiť kompromisy v súvislosti s vašou obľúbenou farebnosťou.

Swedish Ninja už stojí za veľkým množstvom nádherných kolekcií svietidiel, ktoré nájdete priamo tu.

Švédska dizajnová značka predáva aj interiéry pozostávajúce z krásnych a praktických bytových dekorácií. Pozrite si ich všetky tu.