Čisté línie a svetlé farby v nádhernej kombinácii: pozrite si sériu Cellu od spoločnosti Normann Copenhagen tu!

28. marts 2024
Čisté línie a svetlé farby v nádhernej kombinácii: pozrite si sériu Cellu od spoločnosti Normann Copenhagen tu!
Kolekcia svietidiel Cellu je modernou interpretáciou klasického skladaného papierového tienidla. Dizajn je prenesený do dnešnej estetiky vďaka polypropylénovému tienidlu pre zvýšenú odolnosť, ktoré spočíva na stĺpe z práškovo lakovaného hliníka a podstavci z práškovo lakovanej ocele, ktoré sú navrhnuté s výrazným, robustným vzhľadom.

Autorom tejto nádhernej kolekcie je mladý dánsky dizajnér Simon Legald, ktorý v lete 2012 absolvoval školu dizajnu na Kráľovskej dánskej akadémii výtvarných umení. Jeho tvorba pozostáva z malých aj veľkých produktov, ktoré často vznikajú na pomedzí remeselnej zručnosti a priemyslu. Simon Legald vo svojich návrhoch používa techniky, ktoré sú v dizajne nevyhnutné a sú súčasťou výrazu tým, že ich vizuálne zvýrazňuje, a nie skrýva. Počas Legaldovej viacročnej spolupráce so spoločnosťou Normann Copenhagen sa mnohé z jeho inovatívnych nápadov a dizajnérskych koncepcií zrealizovali v nádherných výtvoroch. Kompletnú ponuku dizajnov Simona Legalda nájdete tu.

Pre sériu Cellu je charakteristické najmä úspešné spojenie klasických a moderných dizajnových prvkov. Tienidlo naznačuje jasné odkazy dizajnu na ikonické plisované tienidlá. Prvok, ktorý bol zachovaný, zatiaľ čo dizajn ako celok dostal modernú a aktualizovanú estetiku, ktorá vyhovuje moderným interiérom. Dizajn sa vyznačuje najmä výraznými proporciami a odkazmi na klasiku. Podstavec má veľmi výrazný, zväčšený výraz, ktorý ešte zvýrazňujú pútavé a hravé farebné kombinácie práškového lakovania. Cellu je teda zjavným spojením starého a nového, ktoré sa nádherne spája v dizajne, ktorý čerpá odkazy na klasické remeselné spracovanie aj nové, moderné princípy dizajnu.

Sériu Cellu tvoria stolové aj stojacie lampy v niekoľkých krásnych farebných kombináciách. Všetky nájdete tu