Ikonické závesné svietidlá Coolicon sa znovu vydávajú v krásnych nových modeloch

20. novembris 2023
Ikonické závesné svietidlá Coolicon sa znovu vydávajú v krásnych nových modeloch
Výrazný dizajn a surový priemyselný vzhľad, ktorý charakterizuje závesné svietidlá od dlhoročného britského výrobcu Coolicon, sa datuje do roku 1933, keď si spoločnosť patentovala svoje nové svietidlo, ktoré bolo navrhnuté tak, aby poskytovalo účinné osvetlenie bez rizika prehriatia. Vtedajšie žiarovky vytvárali veľké množstvo tepla, a preto predstavovali bezpečnostné riziko, ktoré lampy Coolicon dokázali prekonať vďaka dômyselne navrhnutému zobrazovaciemu rámčeku na hornej strane tienidla, ktorý umožňoval únik tepla. Odvtedy boli neefektívne žiarovky už dávno nahradené energeticky úspornejšími alternatívami, ale ikonický dizajn Coolicon žije ďalej.

Dnes sa prívesky vyrábajú z masívnej ocele, pričom pálený smalt sa tiež nanáša ručne. Prvky, ktoré dodávajú dizajnu jeho osobitý charakter, zároveň zabezpečujú praktické osvetlenie. Široký svetelný výkon tienidla poskytuje skvelé osvetlenie smerom nadol, ideálne nad jedálenským stolom alebo pracovným priestorom v domácnosti. Keďže je však viditeľná horná časť žiarovky, krásne sekundárne svetlo sa šíri v 360-stupňovom uhle, čím poskytuje doplnkové podsvietenie a zároveň vytvára harmonickejší a vyváženejší svetelný obrazec. Keďže zdroj svetla je viditeľný, môžete si vybrať dekoratívnu žiarovku, ktorá zodpovedá vášmu osobnému štýlu, alebo žiarovku na dodatočné zabudovanie, ktorá zdôrazňuje ikonický dizajn Coolicon.

Opätovné vydanie klasickej priemyselnej lampy zachováva všetky základné prvky, ktoré charakterizujú elegantný dizajn, vďaka ktorému sú lampy také rozpoznateľné. Objímka však prichádza v novom, elegantnom mosadznom dizajne, ktorý obohacuje krásny dizajn o sofistikovaný nádych.  

Závesné svietidlo sa dodáva v širokej škále farieb a je samozrejme k dispozícii aj s ich charakteristickým dizajnom: mapou londýnskeho metra. Pozrite si všetky prívesky Coolicon tu