Upokojujúce osvetlenie s najnovším dizajnovým dielom Alexeja Iskosa Calm Wall Light

25. marts 2024
Upokojujúce osvetlenie s najnovším dizajnovým dielom Alexeja Iskosa Calm Wall Light
Jedného dňa, keď ukrajinsko-dánsky dizajnér Alexej Iskos navštívil kodanské letisko, zaujala ho reklama. Dizajnérovu pozornosť však neupútal ani obsah, ani výrobok, ale skôr formát: mäkký, textilný materiál, na ktorom bola reklama vytlačená, svietil mimoriadne príjemnou žiarou. To bol začiatok nápadu na nový koncept lampy a príklad úžasnej schopnosti spoločnosti Iskos nájsť inšpiráciu v každodennom živote a pretaviť všedné predmety a javy do krásneho dizajnérskeho jazyka - materiálovo, vizuálne aj funkčne.

Svietidlá v rámci novej série nástenných svietidiel Iskos "Calm" sa vyznačujú presne tým istým príjemným svetelným efektom, ktorý dal vzniknúť názvu série. Vonkajšia strana lampy je pokrytá husto tkanou textíliou, ktorá vyrovnáva svetlo a vytvára efekt rozptýleného osvetlenia s postupným prechodom zo strán smerom do stredu lampy. Zdrojom svetla za ňou je modul LED, ktorý vytvára účinné akcentové osvetlenie, ideálne takmer do každej miestnosti. Svetlo zároveň presvitá aj cez zadnú časť lampy, čím vytvára tmavý kontrast v ráme lampy a harmonický svetelný vzor na stene.

Samotný dizajn sa vyznačuje holistickým prístupom s neporušeným dizajnom a exteriérom redukovaným na detaily, čo dokazuje majstrovstvo a skúsenosti spoločnosti Iskos v oblasti škandinávskeho minimalizmu v interiérovom dizajne. Nástenné svietidlo Calm sa dodáva v niekoľkých veľkostiach a farebných variantoch s jednotlivými farebnými pásmi pozdĺž rámu, ktoré dodávajú jemnú hru farieb odtieňovo neutrálnemu dizajnu. Lampa je k dispozícii aj so zabudovaným dotykovým stmievačom na nastavenie jasu, čo výrazne rozširuje možnosti použitia lampy. Na rýchle a jednoduché ovládanie funkcie stmievania si môžete zakúpiť aj kábel špeciálne pre sériu Calm.

Pozrite si celý rad nástenných svietidiel Calm tu.