Funkčné osvetlenie uzavreté vo vizuálnom umení: pozrite si sériu IXA od spoločnosti Artemide

7. marts 2024
Funkčné osvetlenie uzavreté vo vizuálnom umení: pozrite si sériu IXA od spoločnosti Artemide
Elegantný dizajn sa snúbi s flexibilnou funkčnosťou v novej sérii svietidiel IXA, ktorú pre taliansku spoločnosť Artemide navrhlo medzinárodné dizajnérske štúdio Foster + Partners. Svietidlá sa vyznačujú jedinečným dizajnovým konceptom, v ktorom sú rovnováha, vyváženosť a harmónia ústredným bodom každého rozhodnutia o vizuálnom dizajnovom jazyku a funkčnom usporiadaní svietidla. Pri navrhovaní svietidiel IXA sa Foster + Partners inšpirovali dynamickými sochami amerického sochára Alexandra Caldera, ktoré vystihujú myšlienku elegantnej rovnováhy prostredníctvom precíznosti a rafinovaného remeselného spracovania. Každé z rôznych stolových, podlahových a nástenných svietidiel série má rovnakú guľovú hlavicu a štíhly rám, pričom niektoré z nich sú vybavené protizávažím, ktoré vytvára krásnu súhru medzi ľahkosťou a ťažkosťou kontrastných tvarov.

Kľúčovým princípom pri navrhovaní nádhernej novej kolekcie svietidiel IXA je súhra medzi vizuálnou estetikou svietidiel a ich funkčnými vlastnosťami. Vďaka dômyselnej kombinácii závaží a protizávaží možno každé svietidlo otáčať viacerými spôsobmi, čo umožňuje nastaviť rám aj hlavu svietidla a meniť smer svetla. Niektoré zo svietidiel sú vybavené zabudovanými stmievačmi na hlave svietidla. Tie umožňujú plynulé nastavenie intenzity svetla smerom nahor alebo nadol, čo vám poskytuje flexibilitu a kontrolu nad samotným osvetlením.

Každý z rôznych typov svietidiel v rámci série IXA sa dodáva v troch farebných variantoch: biely, čierny a žltý, všetky v krásnej monochromatickej farebnej schéme, ktorá nádherne zvýrazňuje umelecký výraz svietidla.

Celú krásnu sériu nájdete priamo tu.