Mini verzia je teraz k dispozícii ako ďalší fantastický doplnok k estetickej sérii glóbusov Wernera Pantona.

5. janvāris 2024
Mini verzia je teraz k dispozícii ako ďalší fantastický doplnok k estetickej sérii glóbusov Wernera Pantona.
Od svojho vzniku a vývoja v roku 1969 je Globen jedným z najvýznamnejších úspechov dánskeho dizajnu. Keď Panton navrhoval svietidlo Globen, jeho cieľom bolo vytvoriť pútavé a zjednocujúce svietidlo pre priestor, či už umiestnené jednotlivo alebo v skupine. Výsledkom je veľmi univerzálne svietidlo s jasným a detailným dizajnovým jazykom, jednoduchým dizajnom a detailnou povrchovou úpravou, ktoré sa hodí do najrôznejších priestorov.

S priemerom 28 cm je VP Globe 28 Alu najmenším svietidlom zo série Globe. Závesné svietidlo je krásnym samostatným kúskom, ale možno ho ľahko kombinovať s inými svietidlami Globe v širokej škále dizajnov, veľkostí, farieb a materiálov. Vzniká tak zaujímavá súhra rôznych veľkostí a zodpovedajúcich dizajnov.

Názov tohto dekoratívneho závesného svietidla vychádza z charakteristického tvaru svietidla Globe, ktoré je v tejto verzii vyrobené z kryštalického akrylu, s piatimi vnútornými bodovými svietidlami zavesenými na troch oceľových reťaziach. Farebnú paletu priehľadného a lešteného hliníka dopĺňajú krásne a viditeľné odtiene červenej a modrej. Keď je svietidlo zapnuté, svetlo sa odráža od hliníkových reflektorov a vytvára nepriame svetlo, ktoré sa jemne šíri a neoslepuje miestnosť.

Závesné svietidlo VP Globe 28 Alu a všetky ostatné krásne riešenia zo série Globe od Vernera Pantona nájdete tu.